Op zondag 17 februari konden de bezoekers van van Kunst met Elkaar in de Theaterzaal van Groot Klimmendaal meereizen op een magische trip. Een bond gezelschap van muzikanten, dansers en artiesten verzorgde een Beatlesque LSD-droom met dans, circus en heel veel toeters en bellen. 

Als locals in Arnhem-West werkten we hier vanuit 5 Hoog Achter natuurlijk graag aan mee. We vertolkten de rol van de Fab4 met een medley van de nummers Flying, The Magical Mystery Tour, Lucy in the Sky with Diamonds, Being for the benefit of Mr. Kite, Yellow Submarine, All you need is Love, Hello Goodbye. Hierbij werkten we samen met een uitgebreid en geweldig leuk gezelschap van blazers van de WAMV, meerdere individuele muzikanten uit de wijk, het Philalakoor, McLive-koor en Adhoc-wijkkoor, dansleerlingen van balletschool Dansplezier, circus-jongeren van BSO/VSO-Siza, trommelaars van de WMAV, decorbouwers van De Helling en tal van anderen. Het was een fantastisch en indrukwekkend spektakel onder leiding van regisseur Jolanda Konings, choreograaf Vanessa Kuijper en koordirigenten Marit Eijkelkamp, Kees Rietveld en Gelske Vegter.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Kunst met Elkaar is een initiatief waarin bewoners van Arnhem-West, met en zonder zorgachtergrond, samen kunst maken. Uitvoerende artiesten zijn mensen die in Arnhem-West wonen, werken en/of leren. De kunstvormen zijn muziek, dans, toneel, taal (van poëzie tot rap), beeldende kunst (inclusief fotografie en nieuwe media) en culinaire kunst. Het project is laagdrempelig, ‘low budget’, maar bovenal artistiek interessant. Kunst met Elkaar 2019 was al weer de derde editie van dit evenement.

Plaats een reactie